Jak LOXONE pomáhá regulovat klima v době dlouhodobého oteplování

Doba dlouhodobého oteplování - připravili jsme si pro vás pár příkladů jak vám Loxone může pomoct v těchto nesnesitelných teplých dnech.

S rostoucími obavami ohledně dlouhodobého oteplování a změn klimatu hledají lidé nové způsoby, jak přizpůsobit své domovy tak, aby byly co nejvíce energeticky úsporné a šetrné k životnímu prostředí. Pokud se chcete na vysoké teploty připravit, řešením může být například automatizace budov řízená systémem LOXONE. Zde je pár příkladů, jak právě vám může Loxone pomoci v těchto neúnosných teplých dnech.

Příprava domu

Jedním z prvních kroků při přípravě domu na dlouhodobé oteplování je správná izolace a využití účinných stavebních materiálů. Dobře izolovaný dům minimalizuje únik tepla v zimních měsících a předchází pronikání horka během letních dnů.

Jedním z prvků, které Vám umožní správně regulovat teplotu v domě je právě systém LOXONE. Nabízí inteligentní regulaci pokojové teploty, udržuje nastavenou pokojovou teplotu a automaticky přepíná mezi vytápěním a chlazením. Volitelně lze konfigurovat různé zdroje vytápění nebo chlazení, jako jsou regulátory klimatu a moduly ventilátorů. Díky tomuto centrálnímu řízení můžete využít i plánovač pro nastavení teplot.

Regulace teploty v domě, chytrá klimatizace?

Skutečně inteligentní klimatizace představuje automatizovaný režim, který je propojen s dalšími technologiemi v domácnosti, vytvářející tak harmonický a sladěný systém. Například může docházet ke spolupráci mezi klimatizací a stíněním. Elektrické žaluzie mohou účinně regulovat teplotu v místnosti tím, že zamezují přímému slunečnímu záření. Zastíněná okna tak mohou pomoci klimatizaci v dosažení požadovaného ochlazení. LOXONE rozhoduje, jak nejefektivněji využít všech dostupných technologií a optimalizovat teplotu, a to dokonce pro každou místnost zvlášť.

Funkcí chytré klimatizace je spoustu. Řídí se sice přednastavenými režimy, ale zároveň předpovídá a reaguje na aktuální podmínky. Díky své logice zná momentální potřeby chlazení. Učí se, jak dlouho a za jakých podmínek ochlazení trvá, aby docílila vaší ideální v teploty přesně tehdy, kdy potřebujete. Režimy můžete měnit, třeba při odjezdu na dovolenou.

Chytré stínění – záchrana před nepříjemným teplem

Při dlouhodobém oteplování jsou přímé sluneční paprsky často nepříjemné a zvyšují teplotu v interiéru. Chytré stínící systémy propojené LOXONE mohou automaticky reagovat na sluneční svit a regulovat stínění tak, aby udržely optimální teplotu uvnitř domu. To zabraňuje přehřívání místností a snižuje nutnost používat klimatizaci. Navíc, různá okna můžete libovolně uspořádat do skupin (např. celé patro) a ovládat je zároveň. Jednou z dalších výhod chytrého stínění je i jeho bezpečnostní funkce, systém dokáže simulovat vaši přítomnost i v době, kdy jste například na dovolené.

Využití pasivního větrání pro ochlazování

Pasivní větrání je dalším klíčovým prvkem při řešení dlouhodobého oteplování. LOXONE může snadno ovládat okenice nebo otvírat okna na základě teploty, vlhkosti a času. Důkladně promyšlený systém pasivního větrání umožňuje průchod chladnějšího vzduchu přes dům, čímž se snižuje teplota a zlepšuje celkový komfort v domě.

Solární energie a její využití

Jednou z dalších možností, jak využít inovativní technologii LOXONE v době dlouhodobého oteplování, je instalace solárních panelů. Ty umožňují získávat energii ze slunce a přeměňovat ji na elektřinu, kterou můžete využít pro provoz domácnosti. Tímto způsobem snižujete závislost na tradičních zdrojích energie a snižujete emise skleníkových plynů, které jsou hlavním původcem klimatických změn. LOXONE dokáže s fotovoltaickou elektrárnou spolupracovat, umí vyčítat spotové ceny a postará se o celý energetický management.

Rezervujte si termín