Již v říjnu Daimler Truck představí elektrotahač Mercedes eActros 600

Koncern Daimler Truck představuje revoluční novinku na trhu nákladní dopravy. Nový model eActros 600 se stane symbolem elektrických tahačů a bude mít kapacitu akumulátorů přesahující 600 kWh

Koncern Daimler Truck představuje revoluční novinku na trhu nákladní dopravy. Nový model eActros 600 se stane symbolem elektrických tahačů a bude mít kapacitu akumulátorů přesahující 600 kWh. Typové označení 600 je – stejně jako u modelů eActros 300/400 pro rozvážkovou dopravu – odvozeno od kapacity sady akumulátorů v kilowatthodinách.

Tento inovativní kamion bude mít svou světovou premiéru 10. října 2023 a slibuje revoluci v oblasti elektromobility v nákladní dopravě. 

Rychlost a Výkon

Mercedes eActros 600 bude poháněn dvěma elektromotory s celkovým trvalým výkonem 400 kW, které v krátkodobých špičkách dokážou dosáhnout až 600 kW. To znamená, že tento elektromobil bude mít dostatečnou sílu pro nákladní dopravu i ve vysoce náročných podmínkách. S touto technologií se dostane na trh s plným vybavením pro maximální účinnost a výkonnost. 

Rychlé Nabíjení

Jedním z klíčových prvků eActros 600 je rychlé nabíjení. Konstruktéři se zaměřili na zkrácení doby nabíjení, a to na pouhých 30 minut, aby řidiči mohli co nejrychleji vyrazit na cestu. Tato rychlost nabíjení bude dosažitelná pouze s využitím rychlonabíjecí stanice s výkonem až 1 000 kW, což je přelomový krok směrem k rychlejšímu a efektivnějšímu nabití elektromobilů.

Dlouhý Dojezd

Díky svým výkonným akumulátorům a efektivnímu energetickému využití bude mít eActros 600 dojezd přibližně 500 kilometrů na jedno nabití. Tento dojezd z něj činí ideálního kandidáta pro dálkovou přepravu, a to bez nutnosti častého dobíjení. „Nový eActros 600“ se má stát díky své nízké spotřebě elektrické energie pro zákazníky nejhospodárnějším nákladním vozidlem v portfoliu divize Mercedes-Benz Trucks, a to i v porovnání s konvenčním Actrosem na naftu.

Hlavní přednosti

Mercedes eActros 600 má několik hlavních předností, které ho staví do popředí elektromobilní revoluce v nákladní dopravě. Patří sem:

Nízká spotřeba elektrické energie

Díky moderní technologii a energeticky účinnému designu je eActros 600 jedním z nejhospodárnějších nákladních vozidel v portfoliu divize Mercedes-Benz Trucks.

Dlouhá životnost

Tento kamion byl navržen tak, aby vydržel minimálně 10 let a zvládl najet 1,2 milionu kilometrů bez větších servisních úkonů. To znamená dlouhodobou spolehlivost pro majitele.

Testování a inovace

Prototypy eActros 600 byly důkladně testovány v zimních podmínkách začátkem roku 2023 ve Finsku, a nyní se připravuje flotila přibližně padesáti prototypů, které budou předány prvním zákazníkům do zkušebního provozu. Zároveň se už od začátku roku 4 výrobní závody připravují na sériovou výrobu důležitých komponentů eActros 600.

Sériová produkce nového modelu eActros 600 by měla odstartovat v příštím roce. Tento kamion představuje krok směrem k udržitelné budoucnosti nákladní dopravy a ukazuje, že elektrifikace je cestou k čistším a ekologičtějším silnicím.

Výrobní závody Mercedes-Benz Mannheim, Gaggenau a Kassel dodávají klíčové komponenty

Závody na výrobu komponentů v Mannheimu, Kasselu a Gaggenau hrají při elektrifikaci produktového portfolia rovněž důležitou roli. Všechny tři výrobní závody se v současnosti – stejně jako výrobní závod Wörth – odklánějí od techniky vznětových motorů a mění se na kompetenční centra pro komponenty elektrického pohonu.

Mercedes-Benz Trucks přináší novou éru elektrických tahačů a s eActros 600 přichází na trh s vozidlem, které kombinuje výkonnost, rychlost nabíjení a dlouhý dojezd.

Zdroj: Tisková zpráva