Revoluce v měření a sběru dat, to je M-BUS Extension

Energetický management je klíčovým prvkem pro optimalizaci spotřeby energie v domácnostech a budovách. Spolehlivé měření a sběr přesných dat jsou základem efektivního řízení spotřeby.

Energetický management je klíčovým prvkem pro optimalizaci spotřeby energie v domácnostech a budovách. Spolehlivé měření a sběr přesných dat jsou základem efektivního řízení spotřeby. V tomto článku se podíváme na novinku od Loxone - M-Bus Extension, která umožňuje jednoduchou integraci elektroměrů, měřičů tepla, plynu a vody do automatizace domů a budov.

M-Bus Extension, co to vlastně je?

M-Bus Extension od Loxone je inovativní zařízení, které přináší standardizované rozhraní pro elektroměry a další měřiče. Jedná se o kompaktní zařízení, které snadno umístíte do rozvaděče a napájíte standardním 24V napětím používaným pro Loxone systém. M-Bus Extension lze snadno instalovat na DIN lištu, takže jej můžete snadno integrovat do stávajících systémů.

Připojení k Miniserveru Loxone

M-Bus Extension se připojuje k Miniserveru Loxone prostřednictvím Loxone Link, což je spolehlivá dvouvodičová sběrnice. Tato sběrnice umožňuje připojení až 30 zařízení M-Bus, jako jsou měřiče plynu, vody, elektřiny a další. Dvouvodičová sběrnice je chráněna proti přepólování a integrované napájení měřičů zjednodušuje instalaci.

Flexibilita a rozsah

Délka dvouvodičové sběrnice může dosáhnout až 100 metrů při maximální přenosové rychlosti 9600 baudů. Kabeláž lze realizovat jako sběrnici, linii, hvězdu nebo strom, což dává projektantům a instalatérům širokou paletu možností. Jednou z výhod M-Bus Extension je fakt, že již není potřeba složitého převodu dat prostřednictvím jiných protokolů, jako je Modbus. 

Online monitoring a vizualizace dat

M-Bus Extension nabízí možnost online sledování stavu měřičů a zařízení. Pokud se objeví chyba, například nesprávná instalace měřiče, systém vás okamžitě upozorní. Tato funkcionalita je zásadní pro prevenci problémů a optimalizaci spotřeby energie. V aplikaci Loxone uvidíte vizualizaci naměřených dat, což vám umožní sledovat spotřebu energie v reálném čase.

Energetický management s Loxone

Loxone M-Bus Extension je klíčovým prvkem efektivního systému řízení spotřeby energie. Díky přesnému a okamžitému záznamu hodnot z měřičů M-Bus můžete lépe monitorovat a řídit spotřebu energie ve vaší domácnosti nebo budově. To je základem pro systém vyúčtování s daty v reálném čase, což umožňuje efektivněji spravovat náklady na energii.

Spolehlivé měření a sběr dat jsou klíčovými prvky úspěšného energetického managementu. S Loxone M-Bus Extension získáte snadnou a efektivní cestu k integraci měřičů plynu, vody, elektřiny a tepla do vaší domovní automatizace. Díky online sledování a vizualizaci dat budete schopni lépe řídit spotřebu energie a optimalizovat náklady. Loxone opět ukazuje, že je lídrem v oblasti inteligentních domovních systému a energetického managementu. 

Rezervujte si termín