Loxone proměnil byt ve Zlíně v moderní rezidenci

Po dvou letech jsme navštívili naši klientku, abychom zjistili, jak je s inteligentní domácností Loxone spokojená. A jak to dopadlo se dozvíte právě v tomto článku.

Že technologie ovládají naše životy, to už víme, ale přemýšleli jste někdy nad tím, jak vám technologie mohou usnadnit život? Jak vám mohou ušetřit peníze a pomoct při každodenních úkonech? Přímo v srdci Zlína jsme vytvořili krásný inteligentní domov, o kterém dokonce napsal i magazín Bydlení. Realizace proběhla už v roce 2021 a my jsme na toto místo po dvou letech zavítali, abychom zjistili, jestli je majitelka inteligentní domácnosti spokojená.

Jaká byla vize

Chtěli jsme vytvořit domov, který se bude učit a reagovat na potřeby majitelky. Domov, který bude myslet za ni. Klientka neměla žádnou představu o tom, jaké technologie by mohly být pro ni užitečné, a tak nám svěřila tuto důležitou úlohu. S nadšením jsme se pustili do práce a vytvořili jsme projekt, který nejen odpovídal vysokým standardům, ale také splňoval očekávání majitelky.

Po dvou letech

Po dvou letech jsme se rozhodli znovu navštívit majitelku, abychom zjistili, jak projekt funguje v praxi a zda opravdu splnil očekávání. Zajímalo nás, jestli se nám podařilo vytvořit nejen chytrý domov, ale i místo, kde se majitelka cítí komfortně a bezpečně. A reakce majitelky byla více než povzbuzující. Je nejen spokojená, ale je i nadšená z toho, jak technologie Loxone zlepšila její každodenní život. A které funkce jsou pro ni největším přínosem?

Ovládání domácnosti na dálku

Klientka často jezdí na pracovní cesty, takže ovládání domova na dálku je opravdu něco, co využívá skoro každý den. „Nejlepší na tom je, že když vyjíždím z Prahy, sedám do auta, na dálku si zapnu podlahové vytápění a dorazím do krásně vyhřátého domu“ sdělila nám. Tato funkce je obecně mezi našimi klienty oblíbená, protože nabízí praktické řešení pro úsporu energie.

Řízení osvětlení s možností stmívání a automatizovanými funkcemi

Jednou z hlavních inovací, kterou Loxone do tohoto bytu přinesl, je chytré osvětlení. Majitelka nemusí řešit, kde a jak dlouho svítí. Světla jsou nastavena tak, aby reagovala na denní dobu a pohyb v bytě. Tato adaptivní osvětlení nejen šetří energii, ale také vytváří unikátní atmosféru, třeba i na terase, kdy se barvy a intenzita světla mění podle okolních podmínek. Také jsme využili nepřímého osvětlení – LED pásek, které majitelka ocení hlavně večer.

Chytré stínění pro soukromí a pohodlí

Venkovní rolety jsou dalším prvkem, které reguluje systém Loxone. Přizpůsobují se automaticky intenzitě slunečního světla a preferencím majitelky. Když jde večer spát, automaticky se zatáhnou, aby prostředí působilo co nejvíc příjemně. Díky inteligentnímu stínění se v letních měsících zabrání přehřívání interiéru, a naopak v zimě se využijí tepelné zisky ze slunečního záření.

Regulace vytápění

Majitelka díky systéme Loxone může regulovat teplotu podlahového vytápění HEATFOLIE v každé místnosti zvlášť. Navíc, topení reaguje na detekci osob v místnosti, takže nebude třeba v ložnici zbytečně topit přes den, když tam nikdo není. To majitelce nejen zvyšuje komfort, ale také vede k významným úsporám za vytápění. A taková malá vychytávka, kterou určitě doporučujeme ve všech našich instalacích, jsou okenní senzory – pokud je okno otevřené, topení se automaticky vypne, abyste nemuseli topit zbytečně.

Projekt inteligentního bytu ve Zlíně není jen o technologiích a funkcích, je to příběh o transformaci běžného bydlení v moderní útočiště plné komfortu, efektivity a bezpečnosti. Klientka nejenže zažívá jedinečný životní styl, ale také si užívá pohodlí a klid, který chytrý domov nabízí.

Je ohromující vidět, jak se každodenní úkony mění v jednoduché gesto, díky němuž se v bytě vytváří ta správná atmosféra. Naše klientka, kterou jsme navštívili, nás v tom pouze utvrdila.

Rezervujte si termín