Proč je podlahové vytápění Heatfolie vhodné i do dřevostaveb

"Je podlahové vytápění Heatfolie vhodné i do dřevostaveb?" To je jedna z vašich nejčastějších otázek. Pojďme se na to tedy podívat.

Hned na začátku bychom chtěli odpovědět na jeden z vašich nejčastějších dotazů, jestli je Heatfolie vhodná do dřevostaveb. Odpověď je ano, je více než vhodná. Popularita bydlení v dřevostavbách, maringotkách a v tiny houses, roste a s tím také roste poptávka po podlahovém vytápění, a proč bychom doporučili Heatfolii jako hlavní zdroj vytápění? Pojďme se na to podívat.

Dnešní dřevostavby jsou perfektně izolované, tudíž mají minimální tepelnou ztrátu. Z toho důvodu je považujeme za ideální budovy pro pokládku našeho podlahového vytápění.

Radiátory jsou klasika, ale…

Konvekční způsoby topení jako jsou radiátory, jsou bohužel, v České republice stále nejrozšířenějším způsobem vytápění. Avšak, v souvislosti s rychlým technologickým pokrokem a hledáním efektivnějších řešení, se začínají objevovat některé nevýhody, které by mohly zpochybnit tradiční přístupy k vytápění.

Zdrojem nejčastěji bývá kotel na plyn, tuhá paliva nebo tepelného čerpadla. Bohužel, tyto součásti mohou mít omezenou životnost a s postupem času vyžadovat častou údržbu a servis. To může znamenat dodatečné náklady a nepohodlí pro majitele.

Tradiční topná tělesa fungují na principu předávání sálavého tepla do okolí. Tato metoda vytváří vysoké teploty povrchů. Tato vysoká teplota může způsobovat nepříjemné pocity a zvyšovat riziko popálenin při náhodném kontaktu s topnými tělesy.

Při používání tradičních topných těles dochází k několika problémům spojeným s prostředím a zdravím. Přehřívání v blízkosti topných těles může způsobovat vysoušení vzduchu a vytvářet prašné prostředí. Tím vzniká vhodné prostředí pro vznik bakterií a plísní. Naopak, vzdálenější místa od topných těles mohou být postižena studenými zónami, což může mít negativní vliv na komfort obyvatel a zvýšit riziko vzniku nemocí.

Heatfolie je nízkoteplotní zdroj

Není potřeba detailně probírat skutečnost, že teplý vzduch stoupá vzhůru. Tento jednoduchý fyzikální princip může vést k situaci, kdy ta nejteplejší místa v místnosti budou u stropu, zatímco teplota postupně klesá směrem k podlaze. Je to přesně ten stav, kdy je vám zima od nohou, ale v pokoji je v úrovni hlavy prakticky přetopeno.

Podlahové topení vychází z principu, že pokud máte teplo od nohou, je možné udržovat nižší teplotu v místnosti celkově. To v konečném důsledku vede ke snížení nákladů na topení při ročním vyúčtování.

Heatfolie nevíří prach v místnosti

Při použití Heatfolie, vzduch v místnosti necirkuluje, a tak nedochází k víření prachu, jak je tomu při vytápění radiátory či přímotopy. Teplo se také díky nahřátí stěn a objektů udrží v dřevěném domě déle, než když se ohřívá pouze vzduch. Heatfolie je podlahové vytápění, které instalujeme pod podlahovou krytinu. Tímto způsobem je teplo rovnoměrně rozptýleno po celé podlaze, což zajišťuje optimální teplotu v místnosti.

 

 


Kontaktujte nás