Co znamená chytrá regulace vytápění a jaké jsou její přínosy?

Začala topné sezóna, tak si v tomto článku představíme koncept chytré regulace vytápění. Chytrá regulace vytápění představuje revoluční způsob, jak spravovat teplotu ve vašem domě nejen pohodlně, ale i energeticky efektivně.

Začala topné sezóna, tak si v tomto článku představíme koncept chytré regulace vytápění. Chytrá regulace vytápění představuje revoluční způsob, jak spravovat teplotu ve vašem domě nejen pohodlně, ale i energeticky efektivně.

Klasické termostaty a jejich nastavení jsou již minulostí. S chytrou regulací vytápění, jako je ta od Loxone, můžete vytvořit optimální klima v jednotlivých místnostech vašeho domu. Představte si, že se můžete těšit na příjemně teplo ve spánkové místnosti, zatímco kuchyně zůstává trochu chladnější, protože tam zrovna nikdo není. To je možné díky vícezónovému vytápění, které umožňuje nastavit různé teploty v různých částech domu.

Chytrá regulace vs. klasické termostaty 

Klasické termostaty fungují na základě předem stanovených časových úseků pro zapnutí a vypnutí topení. To může být neefektivní, zejména pokud se vaše denní rutina mění nebo pokud trávíte čas v různých místnostech domu. Chytrá regulace vytápění od Loxone nabízí mnohem sofistikovanější přístup.

Díky pohybovým senzorům dokáže chytrá regulace reagovat na skutečné podmínky v místnosti. Například pokud se zdržíte déle v pracovně, Loxone to zaznamená a automaticky udržuje příjemnou teplotu, dokud místnost neopustíte. To znamená, že topení není zbytečně zapnuto, když není potřeba, což vede k vysokým úsporám za energie. Nedochází k energetickým ztrátám, protože se netopí v místnostech, které se zřídkakdy používají. 

Tip: Heatfolie v porovnání s ostatními technologiemi.

Optimální teploty

Odborníky doporučované optimální teploty v jednotlivých místnostech přitom mohou být různé, např. v kuchyni by se měly pohybovat v rozmezí 18 až 20 °C, v ložnici 17 až 20 °C, v obývacím a dětském pokoji 20 až 22 °C, v koupelně 22 až 24 °C. Snížení teploty o pouhý 1 °C ušetříte průměrně 8 % nákladů. V noci, a pokud nejste doma, doporučujeme snížit teplotu o 3 až 4 stupně. Loxone chytrý dům to zařídí za vás, stačí jednoduše změnit režim topení.

Reaguje na okolní podmínky

A co když otevřete okno? Nejste si jisti, jestli topit nebo ne? Chytrá regulace vytápění od Loxone to ví. Díky okenních kontaktů pozná, kdy je okno otevřené, a přeruší topení v dané místnosti, aby teplý vzduch neunikal ven. To znamená další úsporu energie.

Chytrá regulace vytápění s Loxone přináší do vašeho domova nejen pohodlí, ale také úsporu nákladů na energie. Díky individuálnímu nastavení teploty v jednotlivých místnostech a automatickému přizpůsobení topení vašim potřebám můžete dosáhnout skvělých úspor, aniž byste museli trpět nedostatkem tepla. Investice do chytré regulace vytápění od Loxone se tak nejen rychle zaplatí, ale také přispěje k udržitelnější budoucnosti naší planety. 

Další výhody chytrého vytápění

- umožňuje vzdálené ovládání

- reguluje stínění tak, aby získal co nejvíce solární energie ze slunce, v jiných případech naopak pomáhá izolovat před horkem nebo chladem

- upozorňuje na poruchy

- zohledňuje denních dobu, nepřítomnost, víkendy, státních svátky, dovolené

- upozorňuje na údržbu

- vypne vytápění při větrání

- chytře reguluje a udržuje teplotu v podlahovém vytápění, díky tomu významně snižuje spotřebu

- kooperuje s dalšími technologiemi jako například chlazení a rekuperace


Kontaktujte nás