Co nesmí chybět v chytré domácnosti?

Máme pro vás přehled o tom, jaké technologie se díky LOXONE můžou stát chytrými.

V dnešní době si chytrý domov může každý přizpůsobit podle svých potřeb a přání. Obsahuje totiž všechny prvky, které si uživatelé sami zvolí. To může zahrnovat inteligentní osvětlení, ovládání stínění, automatické topení/chlazení, zabezpečení a mnoho dalšího.

Máme pro vás přehled o tom, jaké technologie se díky Loxone můžou stát chytrými.

Inteligentní osvětlení

Stmívatelné osvětlení, s automatickým postupným náběhem, které navíc slouží jako optický alarm. Spousta lidí vnímá osvětlení jako minoritní složku domácnosti, ale náš názor je takový, že osvětlení tvoří domov. Díky osvětlení navodíte tu správnou atmosféru ve správný čas. Díky Loxone si můžete vytvořit nekonečně mnoho světelných scén, které mohou reagovat na okolní podmínky (například čas). Samozřejmě osvětlení myslí za vás, nemusíte před odjezdem na dovolenou běhat po domě a kontrolovat všechna světla, jestli jsou zhasnutá. Osvětlení budete totiž moct ovládat i na dálku. Jako bonus se zbavíte řad vypínačů na stěnách, které kazí interiér a navíc, se v nich stejně nikdo pořádně nevyzná.

Řízení vytápění/chlazení

Každá místnost má svůj jedinečný účel, a je důležité každé místnosti také přiřadit tu správnou teplotu. Možná si pod řízením vytápění a chlazení představíte hromadu termostatů, nejlépe jeden v každé místnosti. Takhle by to s chytrým domem určitě nešlo. Tlačítka Touch v sobě mají zabudovaný senzor teploty, takže vždy ví, kdy je potřeba místnost ohřát či ochladit. Individuální nastavení pak hravě každý zvládne v aplikaci. Loxone se následně naučí vaši rutinu a přizpůsobí teploty podle něj. 

Ovládání stínění, žaluzií či rolet

Stínění se stává automatickým. Reaguje na sluneční paprsky a vy se nemusíte o nic starat. V létě nepustí dovnitř tolik ostrého sluníčka, tudíž sníží potřebu zapínaní klimatizace, v zimě naopak uvítá paprsky, aby bez zbytečného topení bylo v domě příjemně. Navíc, je stínící technika také skvělý bezpečností prvek. Uzavře celý dům a vy nemusíte mít obavu, že by se vám někdo skrz otevřené okno dostal dovnitř.

Přístupový systém

Aneb, zapomeňte na klíče. S kódovou klávesnicí už je potřebovat nebudete. Nicméně, to není jediná výhoda chytrého přístupového systému. Získáte totiž úplnou kontrolu nad tím, kdo má přístup do budovy, v kolik hodin a kdo do budovy vstoupil (hodí se zejména firmám) ale také můžete na dálku kohokoliv pustit dovnitř. Došel vám balík, ale nejste zrovna doma? Jednoduše na dálku kurýrovi otevřete dveře a zkontrolujte si, jestli za sebou pořádně zavřel.

Zabezpečení domu pomocí chytrých přístupových systémů jako jsou kódové klávesnice, čipové karty či intercom umožňuje uživatelům snadný a bezpečný přístup do domu.

Zabezpečení

Věc, kterou nesmíte ze své chytré domácnosti vynechat. Když máte tu možnost propojit všechny technologie v domě, jak jej chytře zabezpečit? Loxone kolem vašeho domu, bytu, či firmy vytvoří neviditelný štít, zaregistruje každý pohyb kolem objektu a dá vám okamžitě vědět. Samozřejmostí jsou kamery, senzory a alarm ale nezapomínejte, že zloděj není jediné nebezpečí, které hrozí vaší budově. Co takový požár nebo únik vody? Loxone myslí na všechno a vy tak můžete v klidu spát. Možnost vzdáleného ovládání a monitorování budovy navíc dodává extra pocit bezpečí.

Audiosystém

Audio systém přináší nejenom skvělý zvuk, ale také nekonečné možnosti pro domácnosti i firmy. Díky multiroom audiu máte možnost ovládat audio jak v garsonce, tak i v několikapatrovém obchodním centru. Audio navrhneme na míru pro váš projekt, aby byl zvuk absolutně synchronní v každém reproduktoru. Audio lze využít jako hlasitý poplašný systém, budík, zvonek, a i pro individuální hlasové oznámení. Samozřejmě i audio může být chytré, hudba vás na základě senzorů přítomnosti bude pronásledovat domem a nebude hrát tam, kde nikdo není. Když děti spí, zvonek v dětském pokoji nezvoní.

Inteligentní rekuperace

Systém ventilace s možností rekuperace tepla je důležitým prvkem pro zajištění optimální kvality vzduchu a energetické účinnosti domu. Inteligentní řízení rekuperace umožňuje automatickou regulaci v závislosti na aktuálních podmínkách a požadavcích uživatele. Loxone rozpozná, když je příliš mnoho CO2 ve vzduchu a automaticky spustí rekuperaci, a pokud nechcete celým domem vést vzduchotechniku, i to má své řešení – decentralizovaná rekuperační jednotka Leaf.

Chytrý bazén, wellness, sauna

Pro milovníky relaxace a odpočinku nabízí chytrá řešení pro bazény, wellness a sauny, která umožňují automatizované ovládání a nastavení podle individuálních preferencí. Uživatelé mohou snadno regulovat teplotu vody, osvětlení a další parametry pro maximální pohodlí.

S těmito prvky může být chytrá domácnost nejen moderní a pohodlná, ale také efektivní a bezpečná. Tak co, které prvky nesmí chybět ve vaší chytré domácnosti?

Navštivte náš Showroom chytré domácnosti a vyzkoušejte si funkce na vlastní kůži.

Rezervujte si termín