Kolik stojí vytápění uhlíkovou folií Heatfolie?

Mnoho lidí předpokládá, že vytápění elektřinou je nákladné. Nicméně, dnešní moderní technologie nám ukazují, že realita může být jiná. Pojďme se podívat na konkrétní příklad.

Mnoho lidí má předsudky ohledně vytápění pomocí elektrické energie. Tradičně se předpokládá, že je to neefektivní a finančně nevýhodné. Nicméně, dnešní moderní technologie nám ukazují, že realita může být jiná. Abychom to dokázali, podíváme se na konkrétní příklad naší klientky, která využívá elektrické podlahové vytápění Heatfolie a inteligentní systém regulace Loxone.

Příklad z praxe

Naše klientka, majitelka domu o velikosti 100 m² (dřevostavba) se rozhodla použít elektrické podlahové vytápění Heatfolie jako primární a jediný zdroj vytápění v jejím domě. Tepelné ztráty domu jsou 4kW. Klientka v domě bydlí sama, nicméně například teplotu v obývacím pokoji má nastavenou na 24,5°C.

Jaká byla cena?

Během minulé topné sezóny spotřebovala 1585 kWh elektřiny pouze na vytápění. S průměrnou cenou elektřiny 8 Kč za kWh, to znamená, že její náklady na topení pomocí Heatfolie činily pouhých 12 680 Kč. Toto číslo je překvapivě nízké, zejména vzhledem k rozsahu vytápěné plochy a délce topné sezóny.

Regulace je klíčem úspor

Jedním z klíčových faktorů efektivity a úspory energie u naší klientky je inteligentní systém regulace Loxone. Tento systém umožňuje precizní řízení topení podle potřeb majitelky a aktuální situace v domě. Ve vizualizaci Loxone lze krásně vidět, jak například 18. ledna spínalo topení. V tento den topilo pouze 4x denně: od 5:40 do 6:16, poté od 7:38 do 7:54 a pak až večer od 17:12 do 18:39. Loxone totiž ví, že majitelka domu se vrací domů v týdnu kolem 19:00, tudíž přes den bylo topení v úsporném režimu. Před jejím příchodem se topení automaticky spustilo a vytopila se místnost na požadovanou teplotu. Heatfolie navíc využívá princip samoregulace PTC, který zajišťuje vyšší bezpečnost a snížení spotřeby topné fólie oproti konkurenčním výrobkům až o 30 %. 

Tento konkrétní příklad jasně ukazuje, že vytápění elektřinou nemusí být tak nákladné, jak se obvykle předpokládá. Moderní technologie, jako je Heatfolie a inteligentní systémy regulace jako Loxone ve spojení s akumulační vrstvou podlahy, umožňují efektivní a ekonomické vytápění i ve větších domech či bytech. Tudíž je vytápění mnohem výhodnější, než se může zdát. Navíc elektrické vytápění Heatfolie není potřeba nijak v průběhu let servisovat, jeho životnost je 40 let nepřetržitého provozu. 


Kontaktujte nás