Nejinteligentnější systém vytápění

Představte si, že byste měli v domě několik různých systémů, které by řídily vytápění, rekuperaci, větrání, ohřev bazénu a zároveň byste chtěli efektivně využívat energii z fotovoltaických panelů.

V moderních, luxusních domech i rodinných domech se dnes nachází celá řada pokročilých technologií, které zajišťují komfortní bydlení. Mezi tyto technologie patří podlahové vytápění, kompletní větrací (rekuperační) systémy a fancoily, které plně nahrazují klimatizaci v horkých letních dnech. V luxusních domech často mají majitelé požadavek i na vyhřívané bazény. Navíc se stále více domů vybavuje fotovoltaickými panely na střeše.

Představte si, že byste měli v domě několik různých systémů, které by řídily vytápění, rekuperaci, větrání, ohřev bazénu a zároveň byste chtěli efektivně využívat energii z fotovoltaických panelů. Může to snadno vést k situaci, kdy se technologie změní v komplikovaný a nepřehledný chaos, který je náročný na správu a údržbu. 

Jaké jsou hlavní problémy?

Každá technologie má svůj vlastní řídicí systém, což znamená, že musíte ovládat několik různých zařízení a aplikací. Bez centrálního řízení mohou jednotlivé systémy pracovat neefektivně, což vede ke zvýšené spotřebě energie. Navíc, většina systémů není schopna automaticky reagovat na změny podmínek v domě, což znamená, že je musíte neustále manuálně nastavovat.

Řešením je jeden centrální systém

Systém Loxone představuje inteligentní řešení, které dokáže integrovat všechny tyto technologie do jednoho centrálního systému. Díky tomu se všechny úkony automaticky řídí a optimalizují, což přináší řadu výhod.

Podlahové vytápění Heatfolie řízené systémem Loxone

Náš celoplošný systém vytápění samozřejmě také rádi řídíme centrální regulací Loxone. Výhod to má hned několik. Systém efektivně vyhodnocuje teplotu podlahy a vzduchu až 300x denně. Snižuje náklady na vytápění okamžitou reakcí na změnu teploty až o 40 %. Fuzzy Logic regulace zajistí automatické učení systému a neustále vylepšuje otopnou soustavu také v závislosti na vnějších vlivech. Vytápění lze plnohodnotně ovládat na dálku díky aplikace v telefonu.

Co Loxone nabízí?

Loxone dokáže automaticky regulovat teplotu v místnostech dle aktuálních podmínek a vašich preferencí. V létě fancoily nahrazují klimatizaci a zajišťují příjemné klima. V zimě vytápění spolupracuje se stíněním a Loxone využívá slunečních paprsků k prohřátí domu, tím také šetří náklady. Systém vyhodnocuje teplotu až 300x denně, i když se to může zdát jako neuvěřitelné, je to nutný krok ke správné automatizaci.

Výhody integrace technologií do jednoho systému

Jednou z největších výhod Loxone je schopnost integrovat všechny tyto technologie do jednoho centrálního systému. To znamená, že nemusíte mít několik různých ovládacích prvků a aplikací pro různé systémy ve vašem domě. Vše je řízeno z jednoho místa, což přináší mnoho výhod:

  1. Jednoduché a intuitivní ovládání celého domu z jednoho rozhraní.
  2. Optimalizované řízení spotřeby energie vede k významným úsporám.
  3. Systém automaticky reaguje na změny podmínek a přizpůsobuje se vašim potřebám, aniž byste museli cokoliv nastavovat.

Budoucnost inteligentního bydlení 

Systém Loxone představuje špičku v oblasti domácí automatizace. Díky němu můžete mít plnou kontrolu nad vytápěním, chlazením, větráním, ohřevem bazénu a využitím fotovoltaické energie, a to vše s maximální efektivitou a minimální spotřebou energie.

Díky této integraci se váš dům stane nejen inteligentním, ale také energeticky úsporným a šetrným k životnímu prostředí. Loxone vám umožní žít pohodlněji, efektivněji a s menším dopadem na planetu.