Proč mít u komerční budovy wallbox?

V dnešní době, kdy se elektromobilita stává čím dál více populární, je důležité přemýšlet o budoucnosti a o tom, jak mohou firmy a vlastníci komerčních budov přispět k rozvoji této moderní technologie.

V dnešní době, kdy se elektromobilita stává čím dál více populární, je důležité přemýšlet o budoucnosti a o tom, jak mohou firmy a vlastníci komerčních budov přispět k rozvoji této moderní technologie. Instalace wallboxu, tedy nabíjecí stanice pro elektromobily, u komerční budovy přináší celou řadu výhod, které mohou přispět k růstu firmy, zlepšení jejího image, a dokonce i k udržitelnějšímu provozu.

1. Zvýšení atraktivity pro zákazníky a zaměstnance

Jednou z hlavních výhod instalace wallboxu je zvýšení atraktivity vaší budovy pro zákazníky a zaměstnance. Stále více lidí vlastní elektromobily, a proto budou při výběru obchodů, restaurací, hotelů i kanceláří nebo jiných komerčních prostor preferovat místa, kde si mohou pohodlně dobít svůj vůz. Nabídka této služby může být pro vaše zákazníky rozhodujícím faktorem při rozhodování o tom, zda vaši budovu navštíví, nebo zvolí jinou.

2. Konkurenční výhoda

V současné době stále není dostatek míst s dostupnými nabíjecími stanicemi, a to ani u hotelů a jiných ubytovacích zařízení, kde by se tato služba přímo nabízela. Pokud vaše budova, například hotel, nabídne možnost nabíjení elektromobilů, můžete získat významnou konkurenční výhodu. Hosté s elektromobily mohou při výběru ubytování upřednostnit váš hotel před konkurencí právě díky dostupnosti nabíjecí stanice. Tím se nejen zvýší obsazenost, ale také získáte loajalitu zákazníků, kteří budou vědět, že u vás mohou počítat s komfortem nabíjení svého vozu.

3. Nové příležitosti pro podnikání a zisk

Wallbox u komerční budovy může být i zdrojem dodatečných příjmů. Nabíjení elektromobilů lze zpoplatnit, a tím generovat nové zisky. Můžete nabídnout různé tarifní balíčky, například podle rychlosti nabíjení nebo času stráveného u stanice. V závislosti na lokalitě a poptávce může tato služba přilákat řadu nových zákazníků, kteří by jinak vaši budovu možná ani nenavštívili. Navíc se tím otevírá možnost navázání spolupráce s různými subjekty, které se pohybují v oblasti elektromobility, což může vést k dalším obchodním příležitostem. Takto se wallbox může stát nejen službou pro zákazníky, ale i novým zdrojem příjmů pro vaši firmu.

4. Podpora udržitelnosti a zelené energie

Komerční budovy s instalovanými wallboxy vysílají jasný signál, že podporují udržitelný rozvoj a snižování emisí CO2. Tím, že umožníte lidem nabíjet jejich elektromobily, aktivně podporujete přechod na čistší a ekologičtější způsoby dopravy. To může mít pozitivní dopad nejen na životní prostředí, ale také na image vaší společnosti, která se tím může profilovat jako odpovědná a progresivní.

5. Připravenost na budoucí vývoj

Trh s elektromobily se neustále rozrůstá a očekává se, že tento trend bude pokračovat i v následujících letech. Instalace wallboxu vás připraví na budoucí vývoj a umožní vám držet krok s technologickým pokrokem. Navíc, v případě, že by v budoucnu došlo k zpřísnění regulací týkajících se emisí nebo zavedení povinnosti instalace nabíjecích stanic, budete na tyto změny již připraveni.

6. Zvýšení hodnoty nemovitosti

Nabíjecí stanice pro elektromobily může také zvýšit hodnotu vaší komerční nemovitosti. Moderní technologie a infrastruktura jsou často faktory, které zvyšují atraktivitu a tržní hodnotu budov. Investice do wallboxu může být tedy nejenom krokem směrem k udržitelnosti, ale také k dlouhodobému zhodnocení vašeho majetku.

Instalace wallboxu u komerční budovy je strategickým rozhodnutím, které přináší mnoho výhod. Od zvýšení atraktivity pro zákazníky a zaměstnance, přes podporu udržitelnosti, až po nové podnikatelské příležitosti a zvýšení hodnoty nemovitosti. A v neposlední řadě se jedná o významnou konkurenční výhodu, která vám může zajistit přednostní postavení na trhu, zejména v oblastech, kde je zatím nabídka nabíjecích stanic nedostatečná. Elektromobilita je budoucností dopravy, a proto je důležité se na tento trend připravit co nejdříve. Navíc můžete na této službě vydělat, protože nabíjení můžete poskytovat za poplatek a tím zvýšit své příjmy.

Ještě nemáte nabíjecí stanici? Neváhejte nás kontaktovat.