Co je to chytrá domácnost a jaké jsou její výhody?

Chytrá domácnost je o propojení všech technologií v domě do jednoho chytrého, centrálního sytému.

Chytrá domácnost je o propojení všech technologií v domě do jednoho chytrého, centrálního sytému. V chytré domácnosti nepoužíváme milion různých aplikací pro ovládání osvětlení, stínění, topení, chlazení a dalších.

Jaké jsou výhody chytré domácnosti?

Mnoho lidí vyhledává chytré řešení pro domácnosti a firmy z těchto důvodů:

-       Chytré řešení vám umožní mít větší kontrolu nad spotřebou energie. Díky správně nastavené automatizaci spolu spolupracují světla, okna, vytápění ale i zavlažování na zahradě.

-       Chytré řešení poskytují přehled o spotřebě energie a pomůže vám tak se stát energeticky soběstačnější.

-       Chytré řešení dokáže určit, kde spotřebujete víc energie, než potřebujete, a umožní vám v těchto oblastech omezit spotřebu a ušetřit tak peníze.

Jsou zařízení chytré domácnosti energetický úsporná?

Díky schopnosti automatizace a sledování spotřeby dokážou chytré domácnosti optimalizovat využívání elektrické energie. Například Loxone reguluje vytápění a chlazení v souladu s aktuálními potřebami, osvětlení automaticky vypíná nevyužívané zdroje světla, a zapnutí ostatních spotřebičů (pračka, myčka…) mohou být naplánovány tak, aby pracovaly v době nízkého energetického zatížení. Tyto inovativní systémy tak nejenom usnadňují každodenní život, ale také přispívají k úspoře energie. Správně řízená spotřeba energie umožňuje uživatelům minimalizovat finanční zátěž spojenou s provozem. Tímto způsobem zajišťujeme dlouhodobě udržitelný přístup k energiím pro současné i budoucí generace.

Srdcem inteligentní elektroinstalace je Miniserver Loxone

Ten přesně rozpozná, kdy je třeba např. zhasnout a pošle potřebné povely na dané zařízení. Osvětlení, stínění, topení, audio i další technologie spolu díky Miniserveru krásně spolupracují, a to bez jakékoliv činnosti z vaší strany. Navíc, díky centrálnímu řízení technologií ušetříte místo na stěnách, protože je nebudete muset zahltit tlačítky.